Subscribe Twitter Facebook

20 Mart 2010 Cumartesi

walk the line / sınırları aşmak

                 Hello, I'm Johnny Cash!


“‘O yıl bütün yaz radyoda “I Walk the Line’ çalmıştı. O güne dek duyduğum her şeyden çok farklıydı. Sesi sanki arzın merkezinden gelen bir sesti... Hem derin hem de zengin bir ses düşünün, benzersiz ve gizemli... Aslında o kalbi ve kişiliği ile, bu ülkenin ta kendisiydi.”
                                                                                                                  Bob Dylan
 
 
geçen gün yine çok güzel bir film izledim.walk the line. country ve rock şarkıcısı olan johnny cash'in hayatını anlatıyor film. zaten adı da johnny cash'in ünlü şarkısı i walk the line dan geliyor..

ozaman adı j.r olan johnny'nin çocukluğuyla başlıyor film. müzik sevgisini annesinden alıyor, zira babası radyo açmalarına bile kızıyor. abisi en yakın arkadaşı ve idolü ancak feci bir kazayla abisini kaybetmesi hayatında bir dönüm noktası oluyor. bu olay babası ve johnny arasında uzun süre mesafeli bir ilişki olmasına neden oluyor.

askerlik için şehre giden giden johnny burada ilk gitarını satın alır..birkaç yıl sonra evlenir.ekonomik sıkıntılara rağmen müzikten vazgeçmemesi ve iki arkadaşıyla grup kurma isteği yüzünden eşiyle arası açılır.

1955 yılında sun stüdyolarına girdiğinde başarısız bir denemenin ardından kendini kanıtlar.  artık tün dünyanın hızla tanımaya başladığı siyah giyen adam johnny cash'tir..vee ilk turnesinde karşılaştığı şarkıcı june carter hayatını değiştirecektir..

johnny cash rolünde joaquin phoenix'i, june carter rolünde de reese witherspoon'u görüyoruz. carter ve cash hayatteyken oyuncuları kendileri seçmişler..bana kalırsa ikisi de harika seçim olmuş..ayrıca joaquin ve reese şarkılarda da kendi seslerini kullanmışlar ki filmden sonra soundtrackin başucu albümünüz olacağına eminim..

ayrıca filmde johnny cash ve june carter dışında elvis presley ve jerry lee lewis gibi yıldızları da göstermesiyle ayrı bir büyülemiştir beni..kısacası izleyiniz, izlettiriniz..


                 Vivian - Ne o öyle, baştan aşağı simsiyah giyinmişsin. Sanki cenazeye gider gibi..               
Johnny- Belki de cenazeye gidiyorumdur..




"...Ben siyahı fakirler ve ezilmişler için giyerim,
                                                 kentin umutsuz, aç tarafında yaşayanlar için,
                                                 suçunu çoktan ödemiş mahkum için giyerim siyahları,
                                                 ama o sadece zamanın kurbanıdır..."
                                                                                                     Johnny Cash
 
 
 
                           

0 yorum:

 
Powered by Blogger